ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Νομική και ηθική η υποχρέωση του ΥΠΠ η αναγνώριση των αορίστου χρόνου εκτάκτων εκπαιδευτικώνΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

Νομική και ηθική η υποχρέωση του ΥΠΠ η αναγνώριση των αορίστου χρόνου εκτάκτων εκπαιδευτικών

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΡΙΑ καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να χειριστεί κατά προτεραιότητα το θέμα που προκύπτει με τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 30 μήνες υπηρεσίας, είτε από τη θέση του αντικαταστάτη, είτε από τη θέση του συμβασιούχου και αιτούνται την αναγνώρισή τους ως αορίστου χρόνου έκτακτοι εκπαιδευτικοί.

Ως Παράταξη, σημειώνουμε τις δύο πτυχές του θέματος. Η πρώτη αφορά το νομικό ζήτημα που προκύπτει καθώς νομικές γνωματεύσεις και υποδείξεις, καθιστούν υποχρέωση την υιοθέτηση του καθεστώτος των συναδέλφων. Υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν είχαμε επισημάνει πως η νομική οδός θα έδινε την τελική λύση στο πρόβλημα. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το δίκαιο αίτημα των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών έχει ικανοποιηθεί.

Η ηθική πτυχή του θέματος αφορά την ανάγκη για άρση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος και δικαιούνται τον απαιτούμενο σεβασμό και αναγνώριση. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς αποκατάσταση αυτής της αδικίας, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί και στρέβλωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα παρέμβει, όποτε κριθεί αναγκαίο, μέχρι την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

16/02/2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio