ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Αναγκαία η δημιουργία Ταμείου Προνοίας για τους νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούςΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Αναγκαία η δημιουργία Ταμείου Προνοίας για τους νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούς

Εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων, σε ότι αφορά τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα, συνεχίζει να δημιουργεί η νομοθεσία που προβλέπει ότι όσοι συνάδελφοι μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011, θεωρούνται νεοεισερχόμενοι και δεν συμμετέχουν  στο Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων ή σε άλλο ανάλογο σχέδιο συντάξεων.

Ως αποτέλεσμα οι νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι δικαιούνται αυτή τη στιγμή σύνταξη μόνο από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, η οποία θα είναι χαμηλότερη από τη σύνταξη που θα λάβουν οι εκπαιδευτικοί που είχαν διοριστεί πριν την 1η Οκτωβρίου 2011. Επίσης, οι νεοεισερχόμενοι δεν θα λάβουν οποιοδήποτε εφάπαξ φιλοδώρημα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είχαμε από την πρώτη στιγμή τονίσει την ανάγκη δημιουργίας Ταμείου Προνοίας που θα καλύπτει τους νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί τον εκπαιδευτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί. Σε πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε με την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, καταγράψαμε την θετική ανταπόκρισή τους επί του θέματος.

Το συγκεκριμένο ζήτημα των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των νεοεισερχομένων συναδέλφων (σύνταξη και εφάπαξ φιλοδώρημα), θα το κρατήσουμε ψηλά στην ατζέντα μας, τόσο στα συλλογικά όργανα της ΠΟΕΔ όσο και στις επόμενες συναντήσεις που θα έχουμε με κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικά κόμματα.

Στόχος μας είναι σύντομα να υπάρξει θετική κατάληξη των προσπαθειών για διασφάλιση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των νεοεισερχόμενων συναδέλφων.  

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio