ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:ΠΟΕΔ: Ενημέρωση για τη Νομοθεσία ρύθμισης της απασχόλησης με το καθεστώς αορίστου χρόνουΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

ΠΟΕΔ: Ενημέρωση για τη Νομοθεσία ρύθμισης της απασχόλησης με το καθεστώς αορίστου χρόνου

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔ αναφέρει ότι το ζήτημα της απασχόλησης εργαζομένων με το καθεστώς αορίστου χρόνου στον χώρο της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, όπως αυτό ρυθμίζεται, γενικά, μέσα από τη σχετική Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που εφαρμόζεται και στην Κύπρο, είχε εξεταστεί και παλαιότερα από την ΠΟΕΔ, η οποία και είχε προσφύγει τότε, για τις απόψεις τους, σε διάφορα Νομικά Γραφεία αναγνωρισμένου κύρους.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι ύστερα κι από νέα εξέταση του θέματος, σε συνεργασία με το Νομικό Σύμβουλό της, το Δ.Σ. της Οργάνωσης, έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα σ’ ό,τι αφορά τον τρόπο που επηρεάζονται οι εργαζόμενοι σε έκτακτη βάση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης από τη Νομοθεσία που αναφέρεται στο καθεστώς αορίστου χρόνου, γι‘ αυτό και, με κάθε επιφύλαξη που προκύπτει από το γεγονός ότι το θέμα είναι πρωτίστως νομικό, πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους ότι :

Η Νομοθεσία για τη ρύθμιση της απασχόλησης με το καθεστώς αορίστου χρόνου τυγχάνει γενικής εφαρμογής.

Η υφιστάμενη ρύθμιση για τους διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση δεν επηρεάζεται μ’ οποιοδήποτε τρόπο από την εφαρμογή του καθεστώτος αορίστου χρόνου και οι διορισμοί, είτε σε μόνιμη βάση, είτε ως επισυμβάσει, θα συνεχίσουν να γίνονται, όπως ως σήμερα, με βάση τη σειρά που καθορίζεται από τον αντίστοιχο Κατάλογο Διοριστέων / Διορισίμων.

Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η σειρά του Καταλόγου θα διαφοροποιηθεί, ή θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για διορισμό άτομα τα οποία μέχρι σήμερα δεν αποδέχονταν την προσφορά θέσης, με αποτέλεσμα αριθμός απασχολουμένων, για συνεχή περίοδο που υπερβαίνει τους 30 μήνες, να μην καλύπτονται από τις ανάγκες, αυτοί νομιμοποιούνται, εφόσον δεν τους προταθεί θέση, να απαιτήσουν όπως τύχουν κατάλληλης αποζημίωσης για παράνομη απόλυση, σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο.

Αν η απαίτηση των επηρεαζομένων δεν γίνει αποδεκτή από την Επίσημη Πλευρά, αυτοί μπορούν να κάμουν χρήση ένδικων μέσων για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Κάθε διεκδίκηση εξετάζεται και αποφασίζεται σε ατομική βάση.

Δεν χωρούν ένδικα μέσα από άτομα τα οποία δεν έχουν, ως την ώρα, έννομο συμφέρον.

Το Δ.Σ. της Οργάνωσης αποφάσισε, περαιτέρω, να συγκαλέσει, σύντομα, συγκεντρώσεις των επηρεαζόμενων μελών, για πληρέστερη ενημέρωση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio