ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη νοσεί… ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΒΡΑΣΙΔΑ (Πρόεδρος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ)ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη νοσεί… ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΒΡΑΣΙΔΑ (Πρόεδρος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ)  

Προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και ενίσχυσης των δημόσιων οικονομικών, από το 2011 μέχρι σήμερα επιβάλλονται περικοπές μισθών και ωφελημάτων στους εκπαιδευτικούς και λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα, επιβλήθηκε υποχρεωτικά και ένα τέλος της τάξης του 1,5% των ακαθάριστων απολαβών τους, για να συνεχίσουν να είναι δικαιούχοι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Η συγκεκριμένη αποκοπή εμπεριέχει, όμως, μια σειρά από στρεβλώσεις και αδικίες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν, στο πλαίσιο της συζήτησης που άνοιξε το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το σύστημα υγείας και παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Καταρχάς πρέπει να εξεταστεί το υποχρεωτικό της εν λόγω αποκοπής. Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν τις δικές τους ιδιωτικές ασφαλίσεις και δεν έχουν ανάγκη την εν λόγω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εντούτοις την πληρώνουν υποχρεωτικά. Επίσης, σε πολλές οικογένειες τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα είναι εκπαιδευτικοί (ή δημόσιοι υπάλληλοι) και ενώ η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της οικογένειας καλύπτεται από τη συνδρομή ενός εκ των δύο, υποχρεώνονται και οι δύο να πληρώνουν χωρίς κανένα επιπρόσθετο όφελος.

Ακόμη, επανεξέτασης χρήζει και το ύψος της αποκοπής για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εκπαιδευτικών (αλλά και όλων των δημοσίων υπαλλήλων) στα κρατικά νοσηλευτήρια. Πρόσφατα είδαν το φώς της δημοσιότητας αναφορές, από κυβερνητικής πλευράς, για ένα «Μίνι ΓΕΣΥ», όπου τέθηκε το 1% ως το απαιτούμενο ποσοστό συνδρομής από πλευράς των εργαζομένων. Επομένως, γιατί στην περίπτωση των εκπαιδευτικών (και των δημοσίων υπαλλήλων) έχει επιβληθεί από το 2011 το 1,5%; Προκύπτουν, δηλαδή, ερωτήματα ουσίας που θα πρέπει να απαντηθούν και στρεβλώσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Οι εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια αποδέχτηκαν, χωρίς να αντιδράσουν, αποκοπές και μειώσεις. Η θετική μας αυτή προσέγγιση, όμως, δεν πρέπει να παρεξηγείται και να λειτουργεί σε βάρος μας.  

Ως ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία έχουμε εντοπίσει τις αδικίες που υπάρχουν στις αποκοπές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εκπαιδευτικών και έχουμε θέσει την ανάγκη για διόρθωσή τους ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Το εν λόγω ζήτημα θα τεθεί στις επικείμενες συναντήσεις μας τόσο με τον Υπουργό Υγείας όσο και με τον Υπουργό Οικονομικών. Θα θέσουμε το θέμα και θα απαιτήσουμε να μας δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για τις διορθώσεις που μπορούν και πρέπει να γίνουν.

Πρόεδρος Διδασκαλικής Κίνησης ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio