ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και Γονείς διαφωνούν με την εναλλακτική εισδοχή στα δημ. πανεπιστήμιαΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και Γονείς διαφωνούν με την εναλλακτική εισδοχή στα δημ. πανεπιστήμια

Οι οργανωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί εκφράζουν τη διαφωνία και την απογοήτευσή τους για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για «εναλλακτική διαδικασία» πρόσβασης στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου.

Σήμερα οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν εκτάκτως συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουν τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για υιοθέτηση «εναλλακτικής διαδικασίας» πρόσβασης στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι οργανώσεις εκφράζουν έντονη διαμαρτυρία γιατί, όπως αναφέρουν, το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την εν λόγω πρόταση, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει και διαβουλευθεί και με τους οργανωμένους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Επί της ουσίας της πρότασης, γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν τη διαφωνία τους, καθώς κρίνουν ότι με αυτήν υποσκάπτεται το δημόσιο σχολείο και ενισχύεται η ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα «ναρκοθετούνται» οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και για εκσυγχρονισμό του θεσμού των παγκύπριων εξετάσεων.

Η Συνομοσπονδία Γονέων, η ΟΕΛΜΕΚ, η ΟΛΤΕΚ και η ΠΟΕΔ αποφάσισαν να ζητήσουν από κοινού συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και να τα καλέσουν να απορρίψουν την εν λόγω πρόταση, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση και με τον Υπουργό Παιδείας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio