ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:ΠΟΕΔ: Διαφωνία ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τη φιλοσοφία του Νομοσχεδίου για το Κρατικό ΜισθολόγιοΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

ΠΟΕΔ: Διαφωνία ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τη φιλοσοφία του Νομοσχεδίου για το Κρατικό Μισθολόγιο

Οι Γραμματείες των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ανακοινώνουν ότι συναντήθηκαν τη Δευτέρα, 1/2/2016 και την Πέμπτη, 4/2/2016 κι εξέτασαν θέματα που απασχολούν τις Οργανώσεις.

Κορυφαίο συνδικαλιστικό ζήτημα για τις Συντεχνίες των Εκπαιδευτικών αναδεικνύεται το προωθούμενο από την Κυβέρνηση Νομοσχέδιο για το Κρατικό Μισθολόγιο.

Οι τρεις Οργανώσεις:

Διαφωνούν με τη φιλοσοφία του Νομοσχεδίου τόσο σε ό,τι αφορά τον τρόπο υπολογισμού της μισθολογικής ανέλιξης των εργαζομένων καθώς και της ΑΤΑ, όσο και με την αντιμετώπιση της Συλλογικής Έκφρασής τους. Οι Οργανώσεις αναμένουν ότι το κρίσιμο αυτό ζήτημα θα απασχολήσει τον θεσμικό Διάλογο και μέσα από την όλη διαδικασία ο ρόλος των Συντεχνιών και η ενάσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος θα τύχουν του δέοντος σεβασμού από τον Εργοδότη και την Πολιτεία. Ως εκ τούτου καλούν την Κυβέρνηση να αποσύρει το εν λόγω νομοσχέδιο από τη Βουλή και να θέσει το όλο ζήτημα στο τραπέζι του διαλόγου.

Αντιδρούν στη διασύνδεση του μισθολογίου με τις δαπάνες, κάτι που, ιδιαίτερα για την Εκπαίδευση, θα έχει ως αποτέλεσμα οι όποιες ανάγκες για πρόσθετες δαπάνες για την Παιδεία, στην ουσία, να αποφεύγονται, προς ζημίαν των μαθητών. Ταυτόχρονα, θεωρούν πως, με τον τρόπο αυτό, εκβιάζεται το Συνδικαλιστικό Κίνημα να μη θέτει αιτήματα για αλλαγές ή βελτιώσεις, αφού αυτά θα επιβαρύνουν, τελικά, τους ίδιους τους εργαζομένους.

Ζητούν από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη να ενημερώσει επίσημα και αναλυτικά τις Γραμματείες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για την πολιτική της Κυβέρνησης στα ζητήματα που προωθούνται από τη συγκεκριμένη πρόταση και ταυτόχρονα να τον ενημερώσουν για τις κοινές θέσεις των 3 Οργανώσεων. Η συνάντηση αυτή θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία πραγματικού κι ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα στον εργοδότη και τους εργοδοτούμενους, μέσα από τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Σχετική επιστολή έχει ήδη αποσταλεί προς τον Υφυπουργό.

Ζητούν με επιστολή τους συναντήσεις με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, για αξιολόγηση της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την προώθηση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου και συζήτηση για τον ρόλο του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο εξαιρετικά κρίσιμο αυτό θέμα για τις εργασιακές σχέσεις και γενικότερα στο εργασιακό περιβάλλον του τόπου μας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio