ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Περί εξετάσεων ο λόγος… ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ (Αντικαταστάτρια, Μέλος Γραμματείας ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ)ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

Περί εξετάσεων ο λόγος… ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ (Αντικαταστάτρια Μέλος Γραμματείας ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ)

Έχουν περάσει ήδη επτά μήνες από την ψήφιση του Νέου Σχεδίου Διορισμών στη Δημόσια  Εκπαίδευση και πολλά από τα θέματα που απασχολούν τους άμεσα ενδιαφερόμενους παραμένουν μετέωρα. Ανάμεσα σε άλλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν θέματα που αφορούν στη διαδικασία των εξετάσεων, καθώς επίσης και ο καθορισμός του τρόπου με τον οποίο θα κατανέμονται οι αντικαταστάσεις κατά τη μεταβατική περίοδο, όταν θα υφίστανται οι δύο κατάλογοι.

Κύρια ανησυχία μας, ως αντικαταστάτες, είναι η διαδικασία των εξετάσεων. Οι εξετάσεις θα αποτελούν το 50% της μοριοδότησης του εκπαιδευτικού κι ως εκ τούτου θα πρέπει να δοθεί η δέουσα σημασία. Αναμένουμε από τους υπευθύνους να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο φορέας, ο οποίος θα αναλάβει την ετοιμασία των δοκιμίων με την ελπίδα να αποτελεί τον όσο το δυνατό πιο αξιόπιστο και αμερόληπτο φορέα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα, αναμένουμε να καθοριστεί η θεματολογία στην οποία θα εξεταστεί η κάθε ομάδα εκπαιδευτικών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, κατά πόσον θα μπορέσει η οποιαδήποτε γραπτή εξέταση να διακρίνει τους επαρκείς εκπαιδευτικούς από τους ανεπαρκείς, γιατί ως γνωστόν ένας εκπαιδευτικός μπορεί να κριθεί κυρίως από το έργο του εντός της σχολικής τάξης. Παρολ’ αυτά, δεδομένου του νέου συστήματος, θα αναμένουμε ότι οι εξετάσεις θα αποσκοπούν στο να διακρίνουν τον επαρκή εκπαιδευτικό, όχι μόνο μέσα από απλές εξετάσεις γνώσεων αλλά κυρίως μέσα από θεματικές που θα αφορούν στο έργο του εκπαιδευτικού εντός της σχολικής τάξης.

Πέραν αυτού, είναι σημαντικό να καθοριστούν άμεσα και οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να προετοιμαστούν όσο το δυνατό καλύτερα. Στο σημείο αυτό καλούμε τους αρμοδίους, αφού δώσουν λύσεις στα πιο πάνω, να προχωρήσουν στην ετοιμασία ενός δείγματος εξεταστικού δοκιμίου, ώστε να δοθούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, αφού είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθούν τέτοιου είδους εξετάσεις.

Ευελπιστούμε, ότι οι αρμόδιοι θα επιδείξουν τον ανάλογο επαγγελματισμό, έτσι ώστε οι εξετάσεις αυτές να είναι φερέγγυες, αμερόληπτες και να αποσκοπούν πραγματικά στον σκοπό για τον οποίο διεξάγονται. Ένα νέο σύστημα πάντα δοκιμάζεται στην πράξη και είναι σημαντικό να υπάρχει το αναγκαίο πολιτικό θάρρος για να αντιμετωπιστούν πιθανά λάθη και παραλείψεις.

 

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

Αντικαταστάτρια Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης

Μέλος Γραμματείας ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio