ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Ας ξεκινήσουμε τη Μεταρρύθμιση από τα βασικά. Καιρός να μπει ο κάθε ένας στη θέση τουΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

Ας ξεκινήσουμε τη Μεταρρύθμιση από τα βασικά! Καιρός να μπει ο κάθε ένας στη θέση του!

ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΚΟΥΛΑ* 

Οι όποιες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις επιδιώκονται κατά καιρούς, βασίζονται σε μεγαλεπήβολα σχέδια και μακροχρόνιους σχεδιασμούς. Οι περισσότερες όμως, αν όχι όλες οι περιπτώσεις, αγνοούν τα πιο απλά και τα πιο βασικά… Αδυνατούν να υποστηρίξουν το κύρος των λειτουργών της εκπαίδευσης. Αδυνατούν, επίσης, να απαιτήσουν από όλους, το σεβασμό και την εκτίμηση που αρμόζει, στους εκπαιδευτικούς.

Παρόλη τη συνειδητή προσπάθεια που κάνουμε επανειλημμένα, να μην απαντούμε σε μεμονωμένα δημοσιεύματα που παρουσιάζονται σε ιστοσελίδες ή εφημερίδες, με ανώνυμα ή και επώνυμα, κακεντρεχή σχόλια εναντίον εκπαιδευτικών ή διευθύνσεων σχολείων, δεν μπορούμε δυστυχώς συνέχεια να σιωπούμε, γιατί η κατάσταση έχει ομολογουμένως ξεφύγει! Το κακό έχει παραγίνει!

Η δημιουργία εντυπώσεων από τον κάθε ανεύθυνο – ανώνυμο - συκοφάντη! που χωρίς να γνωρίζει ή να διασταυρώνει πληροφορίες, θίγει σχολικές μονάδες-χωρίς λόγο και αιτία - έχει καταντήσει μάστιγα για το εκπαιδευτικό μας σύστημα!

Το να μπαίνουν, δήθεν, «αγανακτισμένοι γονείς», - ανώνυμοι! σε ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων ή - κοινωνικού κουτσομπολιού! καλύτερα - και χωρίς να πληρώνουν φόρο! να διασύρουν διευθύνσεις σχολείων κι εκπαιδευτικούς- χωρίς λόγο και αιτία - έχει καταντήσει ανυπόφορο για το εκπαιδευτικό μας σύστημα!

Το να αναπαράγουν δημοσιογράφοι, χωρίς σωστή πληροφόρηση, αναληθείς κι ανακριβείς ειδήσεις που θίγουν σχολικές μονάδες- χωρίς ουσία και λόγο- έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Το να στέλλουν ανώνυμοι! email στον προϊστάμενο Υπουργό! ή στις διευθύνσεις εκπαίδευσης! ή στα επαρχιακά γραφεία Παιδείας! για να καταγγείλουν αναληθή κι ανακριβή στοιχεία, που θίγουν διευθύνσεις σχολείων κι εκπαιδευτικούς - χωρίς ουσία και λόγο-έχει καταντήσει αστείο για το εκπαιδευτικό μας σύστημα!

Πού αλήθεια θα μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά – παρά μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες;!

Επιτέλους, κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει σε όλους αυτούς – τους ανώνυμους– επιτήδειους - συκοφάντες! ότι υπάρχει μια ενδεδειγμένη διαδικασία: Όποιος  έχει απορίες, ή θέλει διευκρινήσεις για το τι συμβαίνει μέσα στο σχολείο, μπορεί ευγενικά κι ωραία να πάει στο σχολείο και να πάρει τις απαντήσεις που θέλει. Μέσα από το σχολείο θα πάρει τις πληροφορίες που θα καθησυχάσουν τις όποιες ανησυχίες ή ανασφάλειές του! Το να ρίχνει τα πυρά του δημοσίως, εναντίον όλων, μόνο εντυπώσεις δημιουργεί και δυσκολεύει αντί να βοηθήσει στην επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Είναι πια καιρός οι προϊστάμενοι στο Υπουργείο Παιδείας, να βάλουν ένα τέλος! Δε γίνεται η κάθε σχολική μονάδα, η κάθε διεύθυνση, το προσωπικό του κάθε σχολείου, να είναι στο στόμα του καθενός – ανώνυμου ή και επώνυμου– επιτήδειου - συκοφάντη! που χωρίς τη σωστή πληροφόρηση αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις!

Είναι πια καιρός να γίνει από τους προϊστάμενους στο Υπουργείο Παιδείας, μια νέα αρχή! Ας βάλουν, επιτέλους, τον κάθε ένα στη θέση του! Αρκετές παρεμβάσεις δέχεται η Δημόσια Εκπαίδευση! Ας αφήσουμε όλοι τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τη δουλειά τους με την ηρεμία τους!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη Μεταρρύθμιση από τα βασικά!

Ας γίνει επιτέλους μια νέα αρχή!

Ας μπει ο καθένας στη θέση του!

Το ερώτημα είναι … «Θα μπορέσουν άραγε οι σχεδιαστές ΑΥΤΗΣ της Μεταρρύθμισης -  να βάλουν όλους αυτούς τους επιτήδειους- συκοφάντες… στη θέση τους;;!!»

*Β. Γ. Γραμματέας ΠΟΕΔ

Πρόεδρος ΠΟΕΔ Λάρνακας

Μέλος Γραμματείας ΠΑΔΕΔ

04/02/2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio