ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Φίλιος Φυλακτού: Απαράδεκτος και απογοητευτικός ο Πρύτανης Χριστοφίδης που προτίμησε τον λαϊκισμόΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

Φίλιος Φυλακτού: Απαράδεκτος και απογοητευτικός ο Πρύτανης Χριστοφίδης που προτίμησε τον λαϊκισμό

Άκαιρες, άστοχες και πολύ περισσότερο απογοητευτικές, χαρακτηρίζει με δήλωσή του στο Paideia-News ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, τις τοποθετήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, για την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης. Επίσης καλεί τον κ. Χριστοφίδη «να  αποσύρει την ανοίκεια επίθεση και την απαράδεκτη απαξίωση που εξαπολύει κατά των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και να επανατοποθετηθεί με τον δέοντα σεβασμό».

Αναφέρει ο κ. Φυλακτού στη δήλωσή του:

 «Οι τοποθετήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνου Χριστοφίδη είναι άκαιρες, άστοχες και πολύ περισσότερο απογοητευτικές, γιατί θα περίμενε κάποιος από το στόμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου να ακούσει σοβαρές τοποθετήσεις και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία που να ανταποκρίνεται σε σωστή κριτική για την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης, ιδιαίτερα, βάσει των διεθνών ερευνών που διεξάγονται. Δυστυχώς, προτίμησε τον λαϊκισμό και την εστίαση στην παράμετρο της σύγκρισης με τις άλλες χώρες, που δεν αποτελεί την ουσία της διεξαγωγής αυτών των ερευνών.

Η ανάλυση που γίνεται στα αποτελέσματα, η οποία διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο, συνδυάζει και σταθμίζει δεκάδες δεδομένα και παραμέτρους που ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Πρύτανής του όφειλαν να παρουσιάσουν σωστά για να ενημερώσουντην κοινή γνώμη τα τελευταία τρία, τουλάχιστον, χρόνια και όχι να αρκεστούν σε μια μονοδιάστατη κριτική που προφανώς έχει αλλότριους σκοπούς.

Ως προς την ανοίκεια επίθεση και την απαράδεκτη απαξίωση που εξαπολύει κατά των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, οφείλει να μελετήσει την ιστορία, τη δράση και την προσφορά τους στην Παιδεία του τόπου, που άρχισε αρκετές δεκαετίες πριν την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου, να τις αποσύρει και να επανατοποθετηθεί με τον δέοντα σεβασμό.

Αρνητικότατη εντύπωση μου προκάλεσε και η άποψή του να μην λαμβάνονται υπόψη οι εμπλεκόμενοι στα της Παιδείας και να γίνονται οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές με τρόπους που θα πρέπει να ανησυχήσουν όλους μας, αν πραγματικά τους εννοεί. Αυτές τις μεθόδους εφαρμόζουν στο Ανώτατο Ίδρυμα του τόπου από το οποίο είχα και την τύχη να συγκαταλέγομαι στους πρώτους απόφοιτούς του; Απορώ και εξίσταμαι!

Η Γραμματεία της ΠΟΕΔ θα εξετάσει τις δηλώσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου με πολλή προσοχή στην αυριανή της συνεδρία και θα απαντήσει με τρόπο που να αποκαθιστά τον σεβασμό στους καθημερινούς κόπους και μόχθους των εκπαιδευτικών που διαχρονικά αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης και των παιδιών μας.

paideia news

03/01/2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio