ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Επιστολή ΠΟΕΔ προς τον ΥΠΠ με Θέμα: Διάλογος για θέματα ΠαιδείαςΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

Επιστολή ΠΟΕΔ προς τον ΥΠΠ με Θέμα: Διάλογος για θέματα Παιδείας

Έντιμε κύριε,

Στις 26 Μαρτίου 2015, αποστείλατε πρόσκληση στα Μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για σύγκληση του εν λόγω Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν το ΥΠΠ, Κόμματα, Οργανωμένοι Φορείς αλλά και κατ’ επιλογή παράγοντες, καθώς και οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις. Αντικείμενο της συνεδρίας είναι οι τρεις προτάσεις τις οποίες παραδώσατε στις 23 Μαρτίου 2015, και για τις οποίες είχατε διαβεβαιώσει τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής διάλογος. Σε προηγούμενη, μάλιστα, συνάντηση, με σαφήνεια δηλώσατε προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις πως το Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης θα συγκαλείτο, αφού ολοκληρωνόταν ο διάλογος με τους εκπαιδευτικούς.

Σε σχέση με την πρόσκληση για συνεδρία του Συμβουλίου παρατηρούμε τα ακόλουθα:

1. Η σύγκληση της συνεδρίας, σε ημερομηνία πριν καν ξεκινήσουν οι συναντήσεις διαλόγου, αποτελεί προσβολή προς τα συνδικαλιστικά θέσμια και συγκεκριμένα το θεσμικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

2. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν μπορεί να ερμηνευθεί παρά ως αποδόμηση a priori της ίδιας της διαπραγματευτικής διαδικασίας και αποψίλωση της θέσης της συλλογικής έκφρασης των εκπαιδευτικών στον διάλογο.

3. Δημιουργείται πλαίσιο πίεσης για αποδοχή τετελεσμένων, έτσι ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει στην επιβολή των θέσεων του, αναθεματίζοντας την προοπτική της συναίνεσης.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε, αν επιθυμείτε να διεξαχθεί πραγματική και ουσιαστική διαπραγμάτευση μέσα σε κλίμα ηρεμίας εντός της Εκπαίδευσης, όπως ακυρώσετε άμεσα τη Συνεδρία και αυτή να συγκληθεί όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.

Αναφορικά, εξάλλου, με τον ορισμό συναντήσεων για συζήτηση των προτάσεων που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στις 23 Μαρτίου 2015 και αφορούν στο Νέο Σύστημα Διορισμού, την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών και τα Νέα Ωρολόγια Προγράμματα, επιθυμούμε να σημειώσουμε τα εξής:

Τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν (7, 15 και 17 Απριλίου 2015) θεωρούμε πως δεν μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα για ενδελεχή διάλογο σε τόσο κρίσιμα ζητήματα, τα οποία θα διαφοροποιήσουν την Εκπαίδευση για τις επόμενες δεκαετίες. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως, όπως το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποίησε όσο χρόνο χρειαζόταν για να λειτουργήσουν οι υπηρεσιακές ομάδες εργασίας, ανάλογος χρόνος πρέπει να δοθεί και στις Οργανώσεις για τις εσωτερικές τους διεργασίες.

Ως εκ τούτου ζητούμε κατά τη συνάντηση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων μαζί σας της 7ης Απριλίου να αναθεωρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να καθοριστούν συναντήσεις μέσα σε πλαίσιο που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές για διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου.

 

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος,                                               Ο Γ. Γραμματέας,

Φίλιος Φυλακτού                              Απόστολος Αποστολίδης

 

Κοινοποίηση:

1. ΟΕΛΜΕΚ

2. ΟΛΤΕΚ

3. Κοινοβουλευτικά Κόμματα

4. Συνομοσπονδίες Γονέων Δημοτικής, Προδημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio