ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:ΠΟΕΔ: Μέλημα των εκπαιδευτικών η ασφάλεια των παιδιών. (SigmaLive)ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

ΠΟΕΔ: Μέλημα των εκπαιδευτικών η ασφάλεια των παιδιών. (SigmaLive)

 

Η ΠΟΕΔ θεωρεί ότι πρώτιστο μέλημα των εκπαιδευτικών στα σχολεία αποτελεί η σωματική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών και αποδίδει τεράστια σημασία στη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας μέσα στα σχολεία για όλα τα παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για πρόσφατο περιστατικό σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Λευκωσίας, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι συνειδητά, δεν προέβηκε τις προηγούμενες μέρες σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος, θεωρώντας ότι το όλο ζήτημα είναι αρκετά ευαίσθητο και χρήζει πολύ λεπτών χειρισμών, ιδιαίτερα αφού αναφέρεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, και αφού αυτό βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης.

“Ο τρόπος δημοσιοποίησης του θέματος και η υπέρμετρη προβολή του από τα ΜΜΕ θεωρούμε πως δεν εξυπηρετεί, αλλά, αντίθετα, τείνει να δυσκολέψει τη σωστή διερεύνησή του και αντιβαίνει στη δεοντολογική διαχείρισή του”, σημειώνει η ΠΟΕΔ.

Όπως προσθέτει, “η δημόσια δίκη και καταδίκη των εκπαιδευτικών που τυγχάνει να υπηρετούν σε σχολείο στο οποίο επισυμβαίνει τέτοιο περιστατικό θα πρέπει να αποφεύγεται μέχρι την πλήρη διερεύνηση του θέματος”.

Επιπλέον, αναφέρει ότι “σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι, βάσει και του σχετικού νομικού πλαισίου, καθορισμένος και πολύ συγκεκριμένος και αυτός περιλαμβάνει την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών, με σκοπό τη στήριξη από ειδικούς τόσο προς τα παιδιά που εμπλέκονται όσο και προς το σχολείο, γενικότερα”.

“Το αποτέλεσμα της έρευνας”, σημειώνει, “που έχει αναληφθεί αναμένεται να καταδείξει αν οι σχετικές διαδικασίες τόσο από πλευράς των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών, όσο και των αρμόδιων υπηρεσιών (ΥΠΠ, ΥΕΨ, Γραφείο Ευημερίας, κ.ά.) έχουν τηρηθεί σωστά και σε ποιο βαθμό”.

Καταληκτικά, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Παιδείας, σε μια προσπάθεια διερεύνησης της δυνατότητας, για πιο αποτελεσματική και έγκαιρη παροχή της απαιτούμενης στήριξης.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/216214/poed-melima-ton-ekpaideftikon-i-asfaleia-ton-paidion

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio