ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:ΑΝΤ1: Αύξηση του bullying διαπιστώνουν οι δάσκαλοι (VIDEO)ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

ΑΝΤ1: Αύξηση του bullying διαπιστώνουν οι δάσκαλοι (VIDEO)

Θλίψη εκφράζει η ΠΟΕΔ για την έξαρση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού αλλά και παραβατικής συμπεριφορά στα σχολεία.Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών δημοτικών και νηπιαγωγείων, κάλεσαν το Υπουργείο Παιδείας για συλλογική αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου.

Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στην καθημερινότητα των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και σε πολλές περιπτώσεις οι ανήλικοι εξωτερικεύουν τη συναισθηματική τους φόρτιση με βία ή και παραβατικότητα, καθώς δεν ξέρουν πώς να την χειριστούν.

Αυτός είναι ο λόγος που σύμφωνα με την ΠΟΕΔ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση παραβατικότητας και βίας μεταξύ ανηλίκων.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Φίλιος Φυλακτού, εξήγησε πως τα φαινόμενα βίας, εκφοβισμού ή ακόμη και μιμητισμού και περιέργειας εκτός ηλικιακών ορίων είναι κοινωνικά και δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά όλη την κοινωνία. Γι αυτό, είπε, το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να στελεχώσει με τέτοιο τρόπο τις σχολικές μονάδες, ώστε να αντιμετωπιστούν σωστά.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε η ΠΟΕΔ, στο παρελθόν έχει στείλει σωρεία επιστολών στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την αποτελεσματική δράση για καταπολέμηση του φαινομένου, καθώς από μόνοι τους οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Προτείνουν την καθημερινή συνεργασία ψυχολόγων με τα σχολεία, την εκπαίδευση των γονέων από ειδικούς των γονέων και την σωστή στελέχωση των σχολικών μονάδων.

Μαρίνα Χατζηκώστα

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio