ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Σε αναστολή ο θεσμός του Ταμιευτηρίου λόγω αλλαγών στη δομή του Συνεργατισμού(VIDEO)ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

Σε αναστολή ο θεσμός του Ταμιευτηρίου λόγω αλλαγών στη δομή του Συνεργατισμού

Θύμα των αλλαγών στη δομή του Συνεργατισμού, είναι το σχολικό ταμιευτήριο.

Ο θεσμός έχει ανασταλεί, με την ΠΟΕΔ και τη Συνομοσπονδία Γονέων να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα για να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν.

 

 

Σε επ' αόριστον αναστολή έχει τεθεί ένας θεσμός σαράντα και πλέον χρόνων, λόγω των αλλαγών στη δομή του Συνεργατισμού.  Πρόκειται για το σχολικό ταμιευτήριο, το οποίο δίδαξε σε γενιές και γενιές τη σημασία της αποταμίευσης.

 Η ΠΟΕΔ ενημέρωσε με ανακοίνωση τις διευθύνσεις των δημοτικών σχολείων, ότι λόγω των αλλαγών στον Συνεργατισμό, αναστέλλεται η είσπραξη του σχολικού ταμιευτηρίου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, εξήγησε στον ΑΝΤ1 πως η οργάνωση βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν.

Υπάρχουν, είπε, αρκετά σημεία τα οποία θα συζητήσουμε. Για παράδειγμα έχουν κλείσει αρκετές συνεργατικές σε διάφορες περιοχές, άρα τα σχολεία εκεί που μετέφεραν το ταμιευτήριο σε μια γειτονική συνεργατική αυτή τη στιγμή μπορεί να χρειάζεται να κατεβούν σε πολύ μακρινές αποστάσεις για να βρουν συνεργατική τράπεζα. Την ίδια ώρα είναι και το θέμα που πρόεκυψε με τα χρήματα των παιδιών όπου με νέες ανακοινώσεις θα τα παίρνουν στα 18 ενώ παλαιότερα ίσχυε κάτι άλλο.

 Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με αρμόδια πηγή στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με την οποία τα προβλήματα μπορούν να ξεπερασθούν, ενώ έχει διευθετηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ.

"Θέλουμε", αναφέρθηκε "να τονίσουμε τη χρησιμότητα του θεσμού για την κοινωνία μας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα και να αναβαθμίσουμε το θεσμό με ουσιαστικό και συγκεκριμένο τρόπο και σε πνεύμα πλήρους συνεργασίας με τη ΠΟΕΔ". Η ΠΟΕΔ επιδιώκει λύση κοινά αποδεκτή που να επιτρέψει την επανέναρξη της είσπραξης του σχολικού ταμιευτηρίου. Της Ευγενίας Σέργη http://www.ant1iwo.com/oikonomia/2014/10/08/se-anastolh-o-uesmos-toy-tamieythrioy-lo/

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio