ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:ΠΟΕΔ: Προειδοποιεί για τους δασκάλους των Ολοήμερων. Απόφαση της Οργάνωσης να κινηθεί νομικά. της Χριστίνας ΚυριακίδουΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg
ΠΟΕΔ: Προειδοποιεί για τους δασκάλους των Ολοήμερων. Απόφαση της Οργάνωσης να κινηθεί νομικά. της Χριστίνας Κυριακίδου

Λευκωσία: Ένα μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ΠΟΕΔ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν αναθεωρήσει ζητήματα που αφορούν στη στελέχωση.

Ο επικεφαλής των δασκάλων, Φίλιος Φυλακτού, κάνει λόγο για «τεχνοκρατικές αλχημείες» του υπουργείου αλλά και για «οροφές» στις προσλήψεις που έθεσε η Τρόικα. Το όλο θέμα απασχόλησε χθεσινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα πρόσφατης συνάντησης που είχε η ΠΟΕΔ με τον υπουργό, Κώστα Καδή, αναφορικά με τη στελέχωση. «Έχουμε σοβαρές διαφορές», ανέφερε ο κ. Φυλακτού και υποστήριξε ότι «το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες κάνοντας δικούς του υπολογισμούς, στη βάση εξοικονομήσεων». Συμπλήρωσε ότι το θέμα δεν περιορίζεται στο κατά πόσο θα μείνουν ή όχι αδιόριστοι δάσκαλοι, αλλά με ποιον τρόπο ικανοποιούνται οι ανάγκες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο εφαρμόζει «τεχνοκρατικές αλχημείες» με απώτερο σκοπό να μην ξεπεράσει την «οροφή» της Τρόικας, όσον αφορά στον αριθμό του διδακτικού προσωπικού.

 

«Θα στείλουμε επιστολή στον υπουργό, ζητώντας να επανεξετάσει τους υπολογισμούς του», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ και προειδοποίησε πως εάν δεν αναθεωρηθούν τα δεδομένα, τότε θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς Οργάνωσης. Ειδικότερα, ανέφερε ότι το Δ.Σ. θα συνεδριάσει εκ νέου περί τα τέλη Αυγούστου για να επανεξετάσει την κατάσταση, τονίζοντας ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός στα μέλη του. Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα λήψης μέτρων τον Σεπτέμβριο, υπέδειξε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και ότι «τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις απαντήσεις που θα μας δώσει το υπουργείο».

Ο κ. Φυλακτού έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα για ζητήματα που υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών: α) Δεν εγκρίθηκαν τα αιτήματα σχολείων για ένταξή τους στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. β) Παρά το γεγονός ότι έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ για την εισαγωγή των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στα σχολεία, τώρα ο εξοπλισμός κινδυνεύει να μείνει αναξιοποίητος. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, το υπουργείο επιχειρεί να καταργήσει την πρωτοβάθμια στήριξη που παρέχεται στις σχολικές μονάδες για τις νέες τεχνολογίες. γ) Αν και παρατηρείται αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας στα σχολεία, το υπουργείο περιορίζει τις ώρες στήριξης.

Όσον αφορά στην εργοδότηση των δασκάλων στα Ολοήμερα Σχολεία, ανέφερε ότι η ΠΟΕΔ δεν αποδέχεται τη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος –των αυτοτελώς εργαζομένων. Είπε ότι το Δ.Σ. αποφάσισε να διερευνήσει με τους νομικούς του συμβούλους το ζήτημα και σε συνεννόηση με τους άμεσα επηρεαζόμενους να κινηθεί νομικά εναντίον του Υπουργείου Παιδείας.

 

Στοίχημα του υπ. Παιδείας η ομαλή έναρξη της χρονιάς

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι μηχανισμοί του υπουργείου Παιδείας με στόχο να ξεκινήσει υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις η νέα σχολική χρονιά. Για το σκοπό αυτό, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καδής, είχε συνάντηση με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για θέματα που αφορούν στη στελέχωση, ενώ παράλληλα επισκέφτηκε τις αποθήκες του υπουργείου για να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παραλαβή των διδακτικών συγγραμμάτων.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Καδής επισκέφθηκε τις αποθήκες την περασμένη Τρίτη και επιθεώρησε εργασίες σε σχέση με την αποστολή των βιβλίων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού στα σχολεία. Ο υπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία των εργασιών και έδωσε οδηγίες στους αρμόδιους λειτουργούς ώστε τα βιβλία να φτάσουν στα σχολεία πριν την άφιξη των μαθητών. Μια μέρα αργότερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΕΕΥ, τονίζοντας τη σημασία που δίδει το υπουργείο στην έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων, έργο που συναρτάται άμεσα με τις διαδικασίες προαγωγής και μεταθέσεων που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη.

Η Επιτροπή διαβεβαίωσε τον κ. Καδή ότι εργάζεται πρωί και απόγευμα ώστε να ολοκληρωθούν εντός των χρονικών πλαισίων, που γίνονταν και τα προηγούμενα έτη, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

 

Γράφει: Χριστίνα Κυριακίδου

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/213134/poed-proeidopoiei-gia-tous-daskalous-ton-oloimeron

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio