ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Πονοκέφαλος τα παράνομα φροντιστήρια. 700 ιδιωτικά καταχωρημένα στο Μητρώο Ιδιωτικών Φροντιστηρίων του Νέαρχου ΚυπριανούΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

Πονοκέφαλος τα παράνομα φροντιστήρια. 700 ιδιωτικά καταχωρημένα στο Μητρώο Ιδιωτικών Φροντιστηρίων του Νέαρχου Κυπριανού

 

Λευκωσία: Πονοκέφαλο εξακολουθεί να προκαλεί στο Υπουργείο Παιδείας η λειτουργία παράνομων ιδιωτικών φροντιστηρίων. Όλες οι καταγγελίες που φτάνουν στο Υπουργείο εξετάζονται και ακολούθως παραπέμπονται στην Αστυνομία, η οποία έχει την ευθύνη της περαιτέρω διερεύνησης και της παραπομπής στη Δικαιοσύνη κάθε παράνομης δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Ιδιωτικών Σχολείων και Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Νόμου (1971-2012) το Υπουργείο ελέγχει την ίδρυση και τη λειτουργία των ιδιωτικών φροντιστηρίων και φροντίζει ώστε να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη νόμιμη λειτουργία τους.

Η υποβολή των απαραίτητων πιστοποιητικών αφορά κάθε ιδιωτικό φροντιστήριο, είτε πρόκειται για το κεντρικό φροντιστήριο είτε για παράρτημά του ή για φροντιστήρια που λειτουργούν ως μέρος αλυσίδας ιδιωτικών φροντιστηρίων.Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος σε απαντητική του επιστολή προς τον βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων το Υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία τόσο με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Φροντιστηρίων όσο και με όλους τους αιτητές για ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών φροντιστηρίων, ώστε να προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και να επισπευστεί η διαδικασία για τη νομιμοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κενεβέζο γίνεται προσπάθεια για επικαιροποίηση των στοιχείων και την πλήρη καταγραφή όλων των ιδιωτικών φροντιστηρίων που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία. «Στο παρόν στάδιο, υπάρχουν καταχωρισμένα στο Μητρώο Ιδιωτικών Φροντιστηρίων περί τα 700 ιδιωτικά φροντιστήρια, και ως εκ τούτου αυτός είναι και ο αριθμός των εγκεκριμένων ιδιωτικών φροντιστηρίων παγκύπρια.

Πέραν αυτού, βρίσκονται υπό διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας περίπου 135 αιτήσεις, οι οποίες και εξετάζονται».

Τέλος, ο Υπουργός επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης της νομοθεσίας έχει συμπεριληφθεί πρόνοια για την κατάρτιση επικαιροποιημένου μητρώου εγγραφής ιδιωτικών φροντιστηρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει πιο λεπτομερή στοιχεία σε σχέση με την ίδρυση και τη λειτουργία τους.

 

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/185393/ponokefalos-ta-paranoma-frontistiria

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio