ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:ΠΟΕΔ: Οι Επισκέψεις στο Μουσείο Εκπαίδευσης-ΠΟΕΔ στο χωριό Βάσα Κοιλανίου. Δηλώστε άμεσα συμμετοχή.ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

ΠΟΕΔ: Οι Επισκέψεις στο Μουσείο Εκπαίδευσης-ΠΟΕΔ στο χωριό Βάσα Κοιλανίου. Δηλώστε άμεσα συμμετοχή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας δόθηκαν από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Εκπαίδευσης-ΠΟΕΔ στο χωριό Βάσα Κοιλανίου υπάρχουν ελεύθερες μέρες για τους επόμενους μήνες. Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα προγράμματα με το σχολείο σας. Όπως είναι γίνονται προγράμματα για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκουμε στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας την οποία παρουσιάζουμε πιο κάτω,

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι κατά την παρούσα σχολική χρονιά 2013¬2014 θα γίνονται δεκτά, τμήματα δημοτικών σχολείων για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Εκπαίδευσης-ΠΟΕΔ στο χωριό Βάσα Κοιλανίου.

Το Μουσείο με την ονομασία «Το σχολείο της Bάσας θυμάται», στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο της Βάσας Κοιλανίου. Μέσα από την ιστορία του σχολείου της Βάσας, καλύπτεται τόσο η ιστορία της κοινότητας, όσο και η ιστορία της Δημοτικής Εκπαίδευσης στην κυπριακή ύπαιθρο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και Αγγλοκρατίας. Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο που συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με την ιστορία και την παράδοση. Στόχος είναι όπως το μουσείο λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και την αισθητική της εικόνας, θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών/τριών που το επισκέπτονται.

Πιο κάτω δίνονται γενικές οδηγίες για την καλύτερη εφαρμογή και αξιοποίηση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων:

        Το Μουσείο Εκπαίδευσης θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή.

        Κάθε μέρα μπορούν να φιλοξενούνται στο μουσείο έως δύο τμήματα (50 μαθητές/τριες, μέγιστος αριθμός 25 παιδιά σε κάθε εφαρμογή των Προγραμμάτων).

        Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το μουσείο θα πρέπει να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στο τηλεομοιότυπο 25692735 και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς για διευθέτηση της μέρας και ώρας της επίσκεψης.

        Σε περίπτωση οποιουδήποτε κωλύματος μετά τον καθορισμό ημερομηνίας, η έγκαιρη συνεννόηση με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό θα βοηθήσει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις.

        Κάθε σχολείο αναλαμβάνει από μόνο του τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών/τριών.

        Η παρουσία του/της εκπαιδευτικού του κάθε τμήματος είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του Προγράμματος για την ασφάλεια των παιδιών και των εκθεμάτων του μουσείου, αλλά και για την ομαλή διεξαγωγή του Προγράμματος.

        Τα παιδιά του κάθε τμήματος να είναι χωρισμένα σε πέντε ισοδύναμες ομάδες.

        Το κάθε παιδί να φορεί αυτοκόλλητη ετικέτα στην οποία να αναγράφεται το μικρό του όνομα με ευδιάκριτα κεφαλαία γράμματα.

 Οι εκπαιδευτικοί προτρέπονται όπως πριν από την επίσκεψη μελετήσουν τα παραρτήματα της εγκυκλίου που επισυνάπτονται και συζητήσουν με τα παιδιά για την έννοια του μουσείου και για θέματα συμπεριφοράς σε πολιτισμικούς χώρους.

Επισυνάπτεται το ακόλουθο υλικό που θα είναι χρήσιμο για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της επίσκεψης στο Μουσείο Εκπαίδευσης:

-        Αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα

-        Οδηγίες προς τους/τις εκπαιδευτικούς

-        Επίσκεψη στο Μουσείο Εκπαίδευσης

-        Ενημερωτικό φυλλάδιο για τη Βάσα

 

Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό στα τηλέφωνα 99482421 και 25692730/25692732.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio