ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και στρατιωτικοί ενώνουν τη φωνή τους για το πακέτο των μέτρων της κυβέρνησης. (VIDEO) 09/10/2012ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και στρατιωτικοί ενώνουν τη φωνή τους για το πακέτο των μέτρων της κυβέρνησης για την εξυγίανση της οικονομίας. (VIDEO) 09/10/2012

Εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και στρατιωτικοί ενώνουν τη φωνή τους με τις οργίλες αντιδράσεις στον δημόσιο τομέα, εναντίον του πακέτου των μέτρων των κυβέρνησης για την εξυγίανση της οικονομίας.


Για τελεσίγραφο που δεν μπορεί να αποδεκτό, μιλά ο Σύνδεσμος Αστυνομίας και ζητά να συμμετέχει στον κοινωνικό διάλογο. 

Καταπέλτης κατά των κυβερνητικών μέτρων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντρέας Συμεού, μίλησε για μεγάλη κοινωνική αναταραχή που έρχεται, σημειώνοντας, ότι οι αστυνομικοί θα παίρνουν τώρα το ένα τρίτο των σημερινών απολαβών τους.

Σύσκεψη στην ΠΑΣΥΔΥ, στην οποία έλαβαν μέρος ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, καθώς και οι Σύνδεσμοι της Αστυνομίας και Αξιωματικών και υπαξιωματικών του Στρατού, διεξήχθη σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με επίκεντρο των αντιδράσεων το ύψος των αποκοπών και η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια. 

Αλλά και η κατάργηση ουσιαστικά όλων των πρόσθετων μορφωτικών εκδηλώσεων στα σχολεία, όπως είναι οι μαθητικές εκδόσεις και οι επιμορφωτικές εκδρομές.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους του δημοσίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Χριστόφια αθέτησε την δέσμευση της ότι θα πληρώσουν όλοι το πάπλωμα, κατά την έκφρασή του. 

Εξίσου έντονος και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. Η παιδεία τελικά δεν μένει αλώβητη στη λαίλαπα των μέτρων. Για ακόμη μια φορά τα μέτρα χτυπούν ιδιαίτερα την εκπαίδευση της Κύπρου.

Ο κοινωνικός διάλογος που η κυβέρνηση αποφεύγει, θα βοηθούσε να βρούμε με συναίνεση τα σωστά μέτρα, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου. 

Ως πλήγμα για τους εκπαιδευτικούς και τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα θεωρεί και η ΟΛΤΕΚ τις κυβερνητικές προτάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Κυβέρνηση, χωρίς καμία διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, αφήνοντας απείρακτο το μεγάλο κεφάλαιο και όσους συστηματικά φοροδιαφεύγουν, διάλεξε για μιαν ακόμη φορά τον εύκολο δρόμο, που είναι η περικοπή μισθών και ωφελημάτων στο δημόσιο τομέα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio