ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Παρεμβάσεις τρίτων στο έργο του σχολείου

Η αρμονική συνεργασία σχολείου-γονιών (ως μεμονωμένων ατόμων ή οργανωμένων συνόλων) δημιουργεί ευνοϊκότερες προοπτικές για την επίτευξη των στόχων του σχολείου, γι΄ αυτό και θα πρέπει να διασφαλίζεται.  Εντούτοις, ως δάσκαλοι έχουμε την υποχρέωση να αποτρέπουμε την εκδήλωση παρεμβάσεων από τρίτους που ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του προσωπικού των σχολείων, όπως είναι το εκπαιδευτικό έργο, οι τρόποι εργασίας στο σχολείο, η κατανομή παιδιών σε τμήματα κλπ, ή στην αρμοδιότητα διοικητικών οργάνων του Υπουργείου Παιδείας, όπως η στελέχωση των σχολείων κ.ά.

 

Θέλοντας λοιπόν να προστατεύσει το κύρος και την αξιοπρέπεια του δασκάλου, η Οργάνωση καλεί τους συναδέλφους να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να επιτρέψουν παρέμβαση οποιωνδήποτε τρίτων παραγόντων στο εκπαιδευτικό τους έργο ή τη διοίκηση των σχολείων, αναφέροντας στην Οργάνωση όταν κρίνουν ότι χρειάζεται, καταστάσεις που τείνουν να οδηγήσουν σε τέτοιες παρεμβάσεις.  Θα πρέπει να προστατευτεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του δασκάλου ως επιστήμονα, για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο που η κοινωνία αναμένει από αυτόν.  Ο διευθυντής κάθε σχολείου διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στο θέμα αυτό.

 

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δεν επιτρέπεται να επισκέπτεται το σχολείο κανένα πρόσωπο που δεν έχει σχέση με τη διεξαγωγή των εργασιών ή την προαγωγή του έργου του σχολείου, χωρίς εξουσιοδότηση από το Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης.  Γονείς και κηδεμόνες μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο κατά τον καθορισμένο χρόνο.  Άλλες επισκέψεις μπορούν να γίνονται ύστερα από σχετική άδεια που δίνεται από το διευθυντή του σχολείου».

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους