ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Εργασίες έξω από καθορισμένο χρόνο

Το φαινόμενο της παρακίνησης μελών του προσωπικού των σχολείων να αναλαμβάνουν εργασίες ή δραστηριότητες εκτός καθορισμένου χρόνου ή προγράμματος του σχολείου, κατά περιόδους εμφανίζεται εντονότερο.  Αυτό προκαλεί ανεπιθύμητη ένταση ανάμεσα στους συναδέλφους που εμπλέκονται ή αντίδραση άλλων συναδέλφων λόγω κλίματος ανταγωνισμού που δημιουργείται. 

 

Η ΠΟΕΔ επισημαίνει ότι οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών περιορίζονται στο σχολικό χρόνο και στο σχολικό πρόγραμμα και αυτοί δεν είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν οποιαδήποτε οδηγία προϊστάμενης αρχής ή προσώπου για εκτέλεση εργασιών που ξεφεύγουν από τα πλαίσια αυτά.  Ωστόσο, η δραστηριότητα του καθενός αποτελεί προσωπική του υπόθεση και η Οργάνωση δε στέκεται  εμπόδιο στα ενδιαφέροντα των μελών της. 

 

Αυτό που επισημαίνεται ότι εκφεύγει των κανόνων είναι η παρακίνηση ατόμων για ανάληψη δραστηριοτήτων, που επιτρέπουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα να αναδειχθούν, ή το να υποχρεώνονται άλλα άτομα, που δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση, να αναλάβουν τέτοιες δραστηριότητες.  Αυτό προάγει το μη υγιή ανταγωνισμό, άγχος και αντιδράσεις.  Ως εκ τούτου η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της να μην αναλαμβάνουν υποχρεώσεις που δεν προέρχονται από τη δική τους ελεύθερη βούληση και που μπορεί να έχουν αρνητικά συνεπακόλουθα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους