ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Άδειες απουσίας χωρίς απολαβές

Άδειες απουσίας χωρίς απολαβές παραχωρούνται με απόφαση της Αρμόδιας Αρχής, που είναι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους μέχρι δύο χρόνια μόνο.  Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα μπορεί να παραταθεί η άδεια απουσίας χωρίς απολαβές για ακόμα ένα χρόνο, αφού εξασφαλιστεί και η συναίνεση του Υπουργείου Οικονομικών.  Σε ενάντια περίπτωση ο εκπαιδευτικός θα κληθεί να επιστρέψει αμέσως στα καθήκοντά του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Εκπαιδευτικός στον οποίο παραχωρήθηκε εκπαιδευτική άδεια, με ή χωρίς απολαβές, νοείται ότι είναι υποχρεωμένος, πέραν των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα συμβόλαιά του, να παρουσιάσει και τον τίτλο σπουδών που απόκτησε κατά τη διάρκεια της απουσίας του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2:  Με βάση γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα δεν μπορεί να εξεταστεί αίτημα για παραχώρηση εκπαιδευτικής άδειας ή άδειας απουσίας χωρίς απολαβές σε εκπαιδευτικό που άρχισε σπουδές με δική του πρωτοβουλία πριν από την ημερομηνία του μόνιμου επί δοκιμασία διορισμού του και τις οποίες συνεχίζει χωρίς να έχει αναλάβει καθήκοντα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Οι ετήσιες άδειες παραχωρούνται για 1 χρόνο από 1η Σεπτεμβρίου εκάστου σχολικού έτους μέχρι 31 Αυγούστου του ίδιου σχολικού έτους και ο κάθε επηρεαζόμενος εκπαιδευτικός θα πρέπει έγκαιρα και πριν από την 1η Μαΐου να υποβάλει αίτημα για παράταση της άδειάς του.  Οι εξαμηνιαίες άδειες απουσίας παραχωρούνται από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 6 Ιανουαρίου ή από 7 Ιανουαρίου μέχρι 31 Αυγούστου εκάστου σχολικού έτους.

Εκπαιδευτικός που επιστρέφει από άδεια απουσίας είτε ετήσια είτε εξάμηνη και ενδιαφέρεται να αναλάβει καθήκοντα θα πρέπει να ενημερώνει έγκαιρα με επιστολή του την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για να τον τοποθετήσει σε σχολείο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους