ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Άδεια ασθενείας

Με βάση τη σχετική νομοθεσία κάθε εκπαιδευτικός λειτουργός δικαιούται άδεια ασθένειας με πλήρεις απολαβές, με βάση πιστοποιητικό από αρμόδιο ιατρικό λειτουργό, μέχρι 42 ημέρες σε κάθε σχολική χρονιά. 

Η προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού δεν είναι απαραίτητη σε περίπτωση που η άδεια ασθένειας δεν υπερβαίνει τις 2 διαδοχικές ημέρες, νοουμένου ότι ο διευθυντής του σχολείου ικανοποιείται ότι η απουσία οφείλεται πράγματι σε λόγους ασθένειας.  Άδεια ασθένειας χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό μπορεί να παραχωρηθεί μέχρι και 8 συνολικά ημέρες μέσα στο ίδιο σχολικό έτος.

Άδεια ασθένειας χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό δεν μπορεί να παραχωρηθεί εφόσον αυτή προηγείται ή έπεται Σαββάτου ή Κυριακής, δημόσιας ή θρησκευτικής αργίας, άδειας απουσίας ή άδειας ασθένειας.

Εάν ο εκπαιδευτικός εξαντλήσει και τις 42 ημέρες που δικαιούται μέσα στο ίδιο σχολικό έτος και ωστόσο αδυνατεί να αναλάβει καθήκοντα, τότε παραπέμπεται από το Διευθυντή του οικείου τμήματος σε Ιατροσυμβούλιο, το οποίο μπορεί να συστήσει παράταση της άδειας ασθένειας μέχρι και 6 μήνες με πλήρεις απολαβές.  Αν κατά τη λήξη της παράτασης το Ιατροσυμβούλιο κρίνει ότι ο επηρεαζόμενος εκπαιδευτικός θα είναι τελικά σε θέση να αναλάβει τα καθήκοντά του, τότε μπορεί να συστήσει όπως παραταθεί η άδεια ασθένειας για άλλους 6 μήνες με το ½ των απολαβών.

Μετά τη λήξη και της δεύτερης παράτασης δεν μπορεί να παραχωρηθεί άλλη άδεια ασθένειας, με ή χωρίς απολαβές, εκτός και αν ο εκπαιδευτικός αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του και αρρωστήσει, οπότε εφαρμόζονται από την αρχή οι σχετικές πρόνοιες για άδεια ασθένειας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους