ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Άδεια μητρότητας

Με βάση τη σχετική νομοθεσία κάθε μέλλουσα μητέρα εκπαιδευτικός δικαιούται άδεια μητρότητας συνολικής διάρκειας 18 εβδομάδων.  Θα πρέπει ωστόσο μετά τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της να ενημερώσει το Τμήμα Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τον αναμενόμενο τοκετό, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο (ΥΠΠ25).

Οι 12 εβδομάδες από τις 18 λαμβάνονται υποχρεωτικά από τη Δευτέρα, δύο βδομάδες πριν από την εβδομάδα του αναμενόμενου τοκετού και παραχωρούνται με πλήρεις απολαβές, νοουμένου ότι θα υποβληθεί εκ μέρους της εκπαιδευτικού η σχετική «Αίτηση για Επίδομα Μητρότητας», κατάλληλα συμπληρωμένη, οπωσδήποτε 3 βδομάδες πριν την έναρξη της υποχρεωτικής άδειας, στο Λογιστήριο του Υπουργείου Παιδείας, ούτως ώστε αυτή να προωθηθεί στο Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι υπόλοιπες 6 εβδομάδες που δικαιούται η ενδιαφερόμενη εκπαιδευτικός είναι προαιρετικές.  Για τις προαιρετικές, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν από την εκπαιδευτικό, τότε δικαιούται επίδομα μητρότητας το οποίο καταβάλλεται από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις το οποίο ισούται περίπου με το 75% του μισθού.  Να σημειωθεί ότι μπορεί να γίνει χρήση μέχρι τεσσάρων (4) εβδομάδων πριν από την έναρξη της υποχρεωτικής άδειας.  Μετά την εξάντληση της άδειας μητρότητας (18 εβδομάδες) η εκπαιδευτικός δικαιούται, αν το επιθυμεί, άδεια απουσίας χωρίς απολαβές μέχρι 12 εβδομάδες για λόγους δημοσίου συμφέροντος.  Η κάθε ενδιαφερόμενη εκπαιδευτικός, εάν επιθυμεί να κάνει χρήση άδειας μητρότητας πέραν των 12 υποχρεωτικών εβδομάδων, θα πρέπει να αποταθεί γραπτώς έγκαιρα στην Υπηρεσία Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στις περιπτώσεις που η εκπαιδευτικός υπηρετεί με ετήσια σύμβαση και για διάφορους λόγους έχει χρησιμοποιήσει όλες τις άδειες ασθενείας που δικαιούται, με απολαβές ή χωρίς απολαβές, και διακοπεί η μισθοδοσία της, αυτή ενεργοποιείται αμέσως μόλις αρχίσει η άδεια μητρότητας.

Σημειώνεται ότι στις πιο πάνω περιπτώσεις ο χρόνος απουσίας μετρά για όλους τους σκοπούς, εκπαιδευτικούς, προαγωγής, σύνταξης κλπ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους